Comenzile plasate de luni pana vineri inainte de ora 17:00 vor fi predate curierului in aceeasi zi | Livrari gratuite in Romania pentru comenzi cu valoare de 250 RON.

Încălțămintea pentru copii și dezvoltarea optimă. Ce trebuie să ai în vedere înainte să faci achiziții

- 0 Comentarii
Încălțămintea pentru copii și dezvoltarea optimă. Ce trebuie să ai în vedere înainte să faci achiziții

Venirea pe lume a unui micuț îngeraș este un cadou minunat pe care viața ni-l oferă, însă, de cele mai multe ori odată cu acesta, vine un amalgam de emoții și  senzații, de la fericire, la grijă, acest fapt fiind întâlnit, mai cu precizie, la părinții aflați la început de drum.

Însă, noi suntem aici să vă amintim că indiferent de problemele care ar putea să apară, orice se poate remedia sau rezolva într-un fel sau altul, și că prevenția este cheia către o viață liniștită.

Ei bine, pentru început, una dintre cele mai frecvente griji care intervine în viața oricărui părinte este dezvoltarea corectă a piciorușelor celui mic, fiind foarte frecvente cazurile în care din motive diverse, sănătatea membrelor inferioare nu se află în parametri normali.

Vă invităm, așadar, să descoperiți în rândurile ce urmează, care sunt principalii factori care contribuie la dezvoltarea piciorușelor copiilor.

Are un nou-născut nevoie de încălțăminte?

Știm foarte bine că papuceii pentru bebeluși sunt de-a dreptul adorabili, fiind disponibili în nenumărate modele și versiuni, însă, de cele mai multe ori intervine întrebarea: Chiar este nevoie de încălțări pentru un nou-născut?

Medicii ortopezi susțin faptul că, un nou-născut are nevoie de libertate pentru a se putea dezvolta corect, în special, în primul an de viață. Până la vârsta de un an, piciorul este format mai mult din cartilaje și carne decât din oase, ceea ce ne aduce în postura de a opta pentru variante prietenoase și utile din toate punctele de vedere, mai ales cu sensibilitatea copilului, atunci când chiar dorim să îi oferim încălțăminte.

Răspunsul la întrebarea de mai sus este “da”, însă, doar în cazurile în care copilul este supus contactului cu mediul exterior, schimbărilor de temperatură sau diverselor situații, care ar putea pune în pericol sănătatea piciorușelor.

Ce tip de încălțăminte alegem?

Venirea pe lume a unui micuț este marcată de diverse etape progresive. Indicat pentru un nou-născut este încălțămintea moale, flexibilă, care să nu strângă inutil piciorușele, ci să le ofere confortul de care au nevoie pentru a-și mișca degetele în voie.

Având în vedere că o mare parte din dezvoltarea piciorușelor are loc în perioada incipientă a vieții micuților, sensibilitatea și predispoziția la diverse accidente este cu mult mai accentuată decât la maturitate.

Prin urmare, încălțămintea potrivită pentru copii necesită a fi confecționată din piele naturală sau material textil comod. De evitat sunt materialele sintetice care pot provoca iritații sau diverse complicații la nivelul pielii sau în cel mai rău caz, deformarea picioarelor.

Un bun sfat pe care medicii ortopezi ni-l oferă este să măsurăm constant dimensiunea piciorușelor într-un interval de 6-8 săptămâni, astfel putem evita ulterioare complicații sau probleme ale membrelor inferioare. Este recomandat ca între degetul mare de la picior și vârful încălțămintei să fie o distanță de 1 cm.

Dacă vă identificați în rândul părinților care caută să achiziționeze încălțăminte prietenoasă cu pielea și forma piciorușelor celui mic, suntem constant disponibili cu sfaturi utile pe WhatsApp. De altfel, vă invităm să descoperiți cu încredere colecția noastră de încălțăminte, atât pentru bebeluși, cât și pentru copii mai mari.

Papuceii disponibili pe site-ul nostru sunt confecționat din cele mai calitative materiale și sunt exclusiv rezultatul lucrului manual, pentru că piciorușele sănătoase aduc fericire și o viață activă. Rămâneți alături de noi pentru a fi la curent cu sfaturi utile pentru mămici și pitici.

Comentarii (0)