Comenzile plasate de luni pana vineri inainte de ora 17:00 vor fi predate curierului in aceeasi zi | Livrari gratuite in Romania pentru comenzi cu valoare de 250 RON.

De ce ar trebui să alegem jucării din lemn pentru piticii noștri?

- 0 Comentarii
De ce ar trebui să alegem jucării din lemn pentru piticii noștri?

Fiecare părinte știe că jucăriile au un rol deosebit de important în bunăstarea copilașilor. Totuși, la ora actuală, pe piață se găsesc o varietate de modele, motiv pentru care nu întotdeauna avem siguranța că facem alegerea corectă.

Care sunt cele mai potrivite jucării pentru micuții noștri? Deoarece lemnul este natural și biodegradabil, se dovedește superior multor altor materiale din care sunt realizate jucăriile pentru copii.

Iată principalele avantaje pe care jucăriile confecționate din lemn ni le oferă:

1. Nu rămân niciodată fără baterii

De câte ori bateriile jucăriilor s-au terminat și am fost nevoiți să pornim imediat în căutarea altora, pentru ca micuții noștri să se poată juca în continuare?

Ei bine, dacă alegem alternativele din lemn, nu vom întâmpina niciodată o astfel de problemă, ci vom scăpa definitiv de grija epuizării bateriilor.

2. Nu sunt toxice

Dacă avem acasă un copil mic, atunci, cu siguranță, trebuie să ținem cont și de efectele pe care plasticul le poate avea asupra stării sale de sănătate. De regulă, materialele plastice au la bază compuși neurotoxici, ce pot afecta atât dezvoltarea mentală, cât și cea neurologică a piticilor.

În schimb, jucăriile din lemn elimină complet această posibilitate, întrucât nu conțin substanțe chimice, periculoase pentru sănătatea copilașilor.

3. Nu se deteriorează atât de repede ca cele din plastic

Spre deosebire de variantele din plastic, jucăriile din lemn se dovedesc mult mai rezistente de-a lungul timpului. De asemenea, acestea suportă greutăți mai mari și nu se strică la aplicarea presiunii asupra lor.

Totodată, jucăriile din lemn pot fi transmise de la o generație la alta, ceea ce se dovedește un plus în cazul familiilor numeroase.

4. Sunt mult mai sigure pentru copii

În general, acestea nu au margini ascuțite în care juniorii se pot răni. De asemenea, nici nu pot fi sparte în bucăți mici, sens în care nu devin periculoase pentru bebelușii care au tendința de a înghiți absolut orice.

5. Au un rol educativ în primii ani de viață ai copilașilor

Așa cum ne arată și specialiștii, copiii care sunt lăsați să se joace cu tot felul de invenții luminoase sau cu noile tehnologii nu își dezvoltă creativitatea la fel ca cei care sunt încurajați să se folosească de imaginație în joacă.

Prin urmare, jucăriile din lemn contribuie la dezvoltarea creativității, îmbunătățesc abilitatea micuților de rezolvare a problemelor și, simultan, îi ajută să socializeze.

6. Creează un mediu stimulativ pentru cei mici

Atât greutatea, cât și textura jucăriilor din lemn sunt esențiale în ceea ce privește experiența de joacă a copiilor. Așadar, juniorii beneficiază de o experiență tactilă plăcută, dar și de o senzație complexă și total aparte.

Bineînțeles, aspectele prezentate mai sus nu sunt singurele beneficii ale jucăriilor din lemn. În plus, acestea sunt realizate dintr-un material natural, care se regenerează și reciclează facil. Dacă te-am convins că modelele din lemn sunt mult mai sigure și mai avantajoase pentru pitici, te așteptăm pe site cu o colecție variată de jucării din lemn, pentru fetițe și pentru băieței.

Comentarii (0)