Comenzile plasate de luni pana vineri inainte de ora 17:00 vor fi predate curierului in aceeasi zi | Livrari gratuite in Romania pentru comenzi cu valoare de 250 RON.

Ce hăinuțe alegi pentru ziua botezului?

- 0 Comentarii
Ce hăinuțe alegi pentru ziua botezului?

Primul și cel mai frumos eveniment din viața părinților este botezul. După cum știm, pregătirile pentru ceremonia de creștinare sunt destul de minuțioase, mai ales când vine vorba de alegerea hăinuțelor pentru nou-născut.

Ei bine, după ce ai calculat și bifat toate detaliile pregătirii precum: alegerea bisericii unde va avea loc botezul, preotul care va efectua Sfânta Taină, locația, fotografii și videografii, mai rămâne un singur aspect de care trebuie să te ocupi. Care este acesta? Corect, alegerea hăinuțelor pentru botez.

Despre cum le alegem, vom vorbi mai târziu în articol, însă, pentru început, este bine de reținut faptul că micul prunct va avea nevoie de două seturi de hăinuțe. De obicei, primul set de hăinuțe pentru bebeluș este asigurat de către părinți până la intrarea în biserică, apoi, după ce copilul a fost cufundat în cristelniță, urmează să fie îmbrăcat cu hăinuțele pregătite de nași. Dar nu sunt excluse situațiile în care părinții sunt dornici să se ocupe de ritualul complet de la A la Z.

Părinți sau nași, este de bun augur ca deciziile să se ia în urma unei discuții, în urma căreia să se stabilească preferințele fiecăruia, pentru ca cel mic să dispună de un botez perfect.

Hăinuțele pentru botez – cum alegi nuanța?

Părerea celor din jur ne poate afecta decizia în unele situații, însă, acest capitol este vizat de o selecție de criterii precum: tradiția, sexul copilului, și bineînțeles, preferințele, care de cele mai mult ori sunt subiective, în pofida oricărui alt aspect ce ar putea interveni în luarea unei decizii finale.

Ei bine, cele mai speciale nuanțe sunt, de regulă, cele deschise. În primul rând, pentru că tradiția ne îndeamnă să mizăm pe astfel de nuanțe. De ce? Pentru că acest eveniment important tinde să puncteze inocența, puritatea și curățenia sufletească a micului prunc.

Pentru fetițe, cele mai apreciate nuanțe sunt: rozul prăfuit, albul, galbenul sau bejul. Pentru băieței este indicat să optezi pentru nuanțe prceum: albastru (una dintre cele mai comune opțiuni), griu, sau alb. Nuanțele deschise trebuie să predomine pentru că dorim ca luminozitatea să se reflecte prin toți porii micuțuilui. La urma urmei, nou-născutul este cel care trebuie să fie în centrul atenției, așa este? 

Creștinarea nou-născutului este un eveniment plin de bucurie, nuanțele vesele vin să completeze atmosfera unică, de basm, specifică celei mai frumoase perioade din viață.

Nu uita de accesorii!

Hăinuțele festive pentru botez trebuie însoțite de accesorii adorabile, dar și utile în același timp. Cele mai importante accesorii de care nu trebuie să privezi nou-născutul sunt: bentițe, ciorăpei, gecuțe, păturici, botoșei sau pălăriuțe. Importanța accesoriilor este reliefată de bucuria și respectiv, grija cu care se tratează venirea pe lume a pruncului și creștinarea sa. Fiecare pas întregește energia divină pe care o emană acest evemiment.  

De ce trebuie să ții cont atunci când alegi hăinuțele pentru botez?

Ei bine, gândește-te cam cât va trebui cel mic să stea îmbrăcat în respectiva ținută (unele mămici schimbă imediat copilașul în hăinuțe mai comode după ce l-au văzut toți invitații), care va fi, cu aproximație, temperatura din biserică, ce dimensiune va avea bebe când va fi botezat și care sunt materialele ideale pentru sănătatea pielii micuțului. Aceste aspecte fiind valabile și pentru hăinuțele de fetițe.

Ce trebuie să ai în bagaj suplimentar?

Body-uri comode din bumbac moale sau din fibră de bambus, șosețele comode, o păturică și un paltonaș. Acestea sunt printre puținele elemente care te salvează de situații neplăcute și incontrolabile.

Vrei să faci alegerea perfectă?

Ei bine, dacă este fetiță, mizează pe o rochiță albă sau roz tip prințesă, iar dacă afară este frig, adaugă și un paltonaș potrivit și o pereche de șosețele. Dacă discutăm despre hăinuțele pentru băieței, alege un costumaș în mărimea potrivită, sau pantalonași cu o cămașă și un papion, de preferat cu capse pentru a fi ușor de îmbrăcat și dezbrăcat.

În concluzie, tot ceea ce contează este ca cel mic să fie cu zâmbetul pe buze, în siguranță din toate punctele de vedere. Vă invităm să descoperiți o selecție deosebită de hăinuțe pentru botez, confecționate cu multă dragoste din cele mai fine, moi și confortabile materiale. Rămâneți alături de noi pentru a fi la curent cu informații utile legate de preocupările zilnice și perioadice ale mămicilor.

Comentarii (0)